Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Στα άδυτα της καρδιάς


Μυστικές διαδρομές του νου για τη διερεύνησή του.Ταξίδι αναζήτησης προσφέροντας παρηγοριά με τις άγνωστες πτυχές του και ίαση το συναίσθημα που πηγάζει στους κόλπους του. Χαμένη σε παρθενικά μονοπάτια ψάχνοντας για τρόπους επιβίωσης.

Σ' έναν κόσμο ερεβώδη γεμάτο ανατροπές βαθιά στα μύχια του μυαλού μου ξετυλίγεται στην ευθεία των ματιών μου ένας χάρτης μιας άλλης εποχής.

Είναι η πρώτη φορά που νιώθω να σφυρηλατώ τα λόγια μου.Βυθίζομαι ολοένα και πιο πολύ σαν μια αδάμαστη ψυχή με έναν τρόπο που σε άλλους θα μοιάζει σε παραμύθι μόνο και μόνο για να καταθέσω κομμάτια από την ψυχή μου.

Μια χαραμάδα θεόσταλτου φωτός προβάλλεται με τέτοιο αριστοτεχνικό τρόπο σαν τα πρώτα λόγια αγάπης στο λεγόμενο χώρο του ασυνειδήτου ζητώντας να ανασύρει και από εκεί περασμένες μου αναμνήσεις..

Έναντι οιουδήποτε τιμήματος δεν υπάρχει ίσως άνθρωπος  που να μπορεί να το εμποδίσει. Βιώνεις έντονα τις χρωματικές του δονήσεις σαν προσπαθεί να εισέλθει σε κλειστούς έως τώρα θαλάμους που ήταν καλά κρυμμένοι κι απ' τον ίδιο σου τον εαυτό βγάζοντας ολοένα συναισθήματα που κυριαρχούσαν στο πάθος σου για τη ζωή.

Αναδρομική έκθεση με τίτλο: Στα άδυτα της καρδιάς.Φλερτάροντας η ποίηση με τη φιλοσοφία η αγάπη ως πύλη του ανεξήγητου γίνεται ανώτερη σαν τέχνη.

Σε ωθεί ο γλυκασμός της για στοχασμό και περισυλλογή.Αγγίζει τα μέσα σου με τη γνωστή απαράμιλλη θυσία της και σε δυναμώνει με την απέραντη αξία της κόντρα σε κάθε πρόσταγμα καθωσπρεπισμού.

Τολμά και καταδύετε στον ωκεανό των συνειρμών σου ανασύροντας απ' την άβυσσο του βυθού σου, απόκρυφους ήρωες που παρασύρθηκαν τα κορμιά τους στο τρεμάμενο πάθος μέσα απ’ τις εκστασιαστικές τους επιθυμίες.

Γητεύουν οι φανταστικές της απεικονίσεις δίνοντας το ισχυρό κίνητρο για ζωή..

Κάποιες φορές για να γίνουν πράξεις, όνειρα ζωής κινηματογραφεί σενάρια για να πραγματοποιήσει ευχές που εμπλέκονται στους φόβους σου.Σχηματίζεται, εκφράζεται, βιωματική εμπειρία διεγείρει απολαύσεις,αντικατοπτρίζεται. Με απλά λόγια αφήνει μοιραία το σημάδι της. Από αρχαιοτάτων χρόνων σου μιλά με τον ωραιότερό της ίσως διάλογο..

‘’Αφιερωμένο στον άνθρωπο που μου δίδαξε την αληθινή αγάπη.’’

Mαρία Πεπικίδου: Συγγραφέας, Ποιήτρια

Σεβαστείτε τα πνευματικά δικαιώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου